06 april 2015, 15:40 Moldovan reality views 6684
Chiril Gaburici a prezentat raportul activităţii Guvernului în 100 de zile de la învestire
Photo: facebook.com
06 april 2015, 15:40 Moldovan reality views 6684

Chiril Gaburici a prezentat raportul activităţii Guvernului în 100 de zile de la învestire

Cooperarea cu partenerii europeni, lupta cu corupţia, dialogul cu partea transnistreană şi scoaterea organelor Procuraturii de sub influenţa politicului sunt realizările menţionate de către premierul Chiril Gaburici la prezentarea raportului privind activitatea Guvernului în cele 100 de zile de la învestire.

„Am acționat în forță, în ciuda tuturor presiunilor și jocurilor politice și astfel vom continua să muncim. Timp de o sută de zile, în ciuda tuturor dificultăților economice, politice și geopolitice de la acel moment, Guvernul și-a început activitatea", a comunicat premierul.

În primele o sută de zile am inițiat un șir de reforme de importanță vitală pentru țară, a menționat Chiril Gaburici. „Organele Procuraturii vor fi scoase de sub influența politicului, procurorul General va fi selectat în baza unui concurs public, vor fi scoase imunitățile pentru judecători. Se vor reforma Comisia Națională de Integritate, Curtea Constituțională, Institutului Național al Justiției și alte instituții", a punctat prim-ministrul.

Primele o sută de zile au fost pline de provocări, dar și mai multe provocări ne așteaptă, spune premierul. „Corupția este principala problemă. Aș dori în calitate de prim-ministru mai multe pârghii pentru lupta cu corupția, dar trebuie să ținem, cont și de principiul separării puterii în stat. Cum am început în primele cele o sută de zile, voi cere instituțiilor subordonate să grăbească la maxim toate inițiativele de lupta cu corupția dar dacă va fi nevoie Guvernul își va angaja răspunderea de câte ori va fi necesar", a comunicat oficialul.

„Nu mă țin de această funcție, decât dacă pot să fac ceva bun pentru cetățeni și pentru țară", a conchis Chiril Gaburici.

Cabinetul de miniştri condus de Chiril Gaburici a fost învestit la 18 februarie 2015, cu votul deputaţilor PLDM, PDM şi PCRM. Chiril Gaburici a fost propus pentru funcţia de premier de PLDM, după ce Guvernul Iurie Leancă nu a acumulat suficiente voturi în plenul Parlamentului.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.