07 january 2015, 11:27 Moldovan reality views 5410
Livrările către populație a energiei electrice nu vor fi stopate
Photo: forbes.ua
07 january 2015, 11:27 Moldovan reality views 5410

Livrările către populație a energiei electrice nu vor fi stopate

Cetățenii Republicii Moldova vor fi asigurați și în continuare cu energie electrică în proporție de sută la sută. Ministerul Economiei gestionează situația din sistemul energetic și este în contact permanent cu întreprinderile specializate în furnizarea energiei electrice pentru a soluționa toate problemele apărute în sectorul dat, informează MOLDPRES.

Ministerul Economiei califică declarațiile unor agenți economici, specializați în furnizarea energiei electrice către consumatorul final, „provocatoare, care pot fi etichetate drept presiuni asupra unor instituții implicate în elaborarea și aprobarea unor noi tarife la energia electrică".

Ministerul Economiei consideră că reieșind din ultimele evoluții social-economice și politice din regiune și țară, cerințele de ajustare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale parțial sînt justificate. Dar argumentările pentru aceste ajustări sînt unilaterale, bazate pe promovarea intereselor corporative ale întreprinderilor, fără a lua în considerare toți factorii macro- și micro- economici, care influențează asupra proceselor politico-economice din regiune și țară.

Pentru depășirea situației create, Ministerul Economiei desfășoară consultări cu toți partenerii pentru elaborarea unor măsuri eficiente de depășire a situației din sectorul energetic, ținînd cont atît de interesele cetățenilor, cît și a agenților economici. Mai mult, Ministerul Economiei consideră că la elaborarea și stabilirea unor noi tarife la resursele energetice, interesul cetățeanului trebuie să fie dominant.

Administrația Union Fenosa a declarat luni că livrările de energie electrică către consumatori este pusă în pericol în condițiile în care nu este majorat tariful, iar compania se află într-o situație financiară dificilă.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.