15 august 2015, 14:00 Moldovan reality views 9534
Mii de angajați ai Î.S
15 august 2015, 14:00 Moldovan reality views 9534

Mii de angajați ai Î.S "Calea Ferată din Moldova" vor rămâne fără un loc de muncă

Aproape 4.000 de angajaţi ai Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" vor rămâne fără un loc de muncă. Procesul face parte din reforma iniţiată de Ministerul Transporturilor, pentru a eficientiza activitatea instituţiei. Optimizarea a început deja şi va dura până la sfârşitul lunii septembrie, când din 10 mii 700 de angajaţi ai CFM vor rămâne puţin peste 7.000.

"Pentru a activa în condiţii optime este nevoie de circa 7.200 - 7.500 de angajaţi. Circa 1.200, sunt angajaţi din aştia care o zi vin, o zi pleacă, mulţi dintre ei sunt angajaţi, dar nu lucrează. Circa 500-600 de angajaţi la moment sunt gata, benevol să depună cerere. Două mii avem pensionari care după parerea noastră circa o mie vor fi disponibilizaţi", a spus ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Potrivit ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, procesul de optimizare se va produce pe etape. Mai exact, NU vor fi făcute angajări pentru cele 800 de locuri vacante şi va fi redus numărul angajaţilor care au ajuns la vârsta pensionării. De asemenea, potrivit ministrului, NU vor mai exista dintre cei care figurează în documente drept angajaţi ai CFM, dar nu se prezintă la muncă.

În privinţa salariilor restante, ministrul Transporturilor a dat asigurări că angajaţii au primit deja lefurile pentru luna mai, iar până la sfârşitul acestui an, acestea vor fi achitate integral.

Source: www.publika.md

Keywords:

calea ferata , Moldova , reforma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.