18 august 2015, 11:11 Moldovan reality views 7243
Unele familii social-vulnerabile vor primi ajutoare materiale pentru şcolarizare
18 august 2015, 11:11 Moldovan reality views 7243

Unele familii social-vulnerabile vor primi ajutoare materiale pentru şcolarizare

Către 1 septembrie, din bugetul de stat au fost alocaţi nouă milioane de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii. Banii vor fi alocaţi prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, care vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea acestor ajutoare prin deciziile consiliilor de administraţie.

Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, stabilirea beneficiarilor în rândul copiilor se va efectua de comun cu instituţiile de învăţământ din teritoriu şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lângă primăriile localităţilor respective.

În municipiul Chişinău, ajutoarele unice, în mărime de 700 de lei, vor fi acordate pentru opt mii de familii.

Locuitorii municipiului Chişinău vor putea ridica banii de la filiala Moldindconbank, iar beneficiarii de ajutoare materiale din țară - de la Î.S „Poșta Moldovei".

Source: trm.md

Keywords:

scoala , elevi , ajutor material , buget

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.