09 october 2015, 11:00 Moldovan reality views 6527
Candu şi Streleţ invită protestatarii la discuţii
09 october 2015, 11:00 Moldovan reality views 6527

Candu şi Streleţ invită protestatarii la discuţii

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Valeriu Streleţ i-au invitat astăzi, 10 septembrie, pe reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale la discuţii. Întrevederea cu premierul este programată pentru ora 11.00, la Casa Guvernului, iar cea cu preşedintele legislativului – pentru ora 15.00, la Parlament.

Contactat de IPN, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a comunicat că deocamdată a primit o invitaţie telefonică doar de la purtătorul de cuvânt al preşedintelui Parlamentului, nu şi de la premier. „Părerea mea personală şi intenţia este de a merge şi de a comunica, indiferent de faptul că ieri am declarat că nu mai facem pelerinaj", a declarat Năstase, spunând că decizia va fi luată la şedinţa consiliului, programată pentru ora 10.00. „Nu ştiu de ce se face totul separat şi de ce nu se face aşa cum am solicitat, să vină toţi împreună şi să avem o discuţie comună", a menţionat Andrei Năstase.

Astăzi, 10 septembrie, este a 5-a zi de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Duminică, 6 septembrie, în PMAN s-au adunat, potrivit organizatorilor, 100 de mii de oameni, iar apoi mai mulţi protestatari au decis să rămână să manifesteze non-stop instalând corturi. Protestatarii cer alegeri anticipate.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.