11 september 2015, 12:02 Moldovan reality views 8687
De la 1 decembrie, gata cu comerţul pe trotuar
11 september 2015, 12:02 Moldovan reality views 8687

De la 1 decembrie, gata cu comerţul pe trotuar

În fiecare zi de joi şi duminică, pe strada Alexandru cel Bun, acolo unde este amplasată şi piaţa agricolă din oraşul Ungheni, poţi observa unul şi acelaşi tablou: direct de pe trotuar, oamenii de la sate îşi vând păsările şi animalele crescute în curtea lor. Orătăniile şi urecheaţii îşi aşteaptă cumpărătorii, fiind aşezaţi fie pe o bucată de carton, fie direct pe pământ. După ce se închide piaţa, în urma comercianţilor rămâne doar mizerie. Despre acest fapt, locuitorii acestei străzi, nu o singură dată au atenţionat autorităţile publice locale. Dar această situaţie îi nemulţumeşte şi pe comercianţi. „Vindem ca în evul mediu: direct de pe pământ, din sacoşe, de parcă primăria nu ar putea să creeze condiţii mai bune", spune Ana Cojocari din Pârliţa.

„Oare are rost să mai cerem condiţii mai bune: instalarea meselor, acoperişului, dacă şi fără comodităţi taxa se percepe?", întreabă Ion Corostinschi din Costuleni.

Din spusele lui Eduard Balan, viceprimarul oraşului Ungheni, piaţa neautorizată de animale din această zonă va dispărea. Acest lucru se va întâmpla până pe 1 decembrie. Cică, deja s-a luat şi o decizie: piaţa de animale să fie amplasată pe strada Oleg Ungureanu. De fapt, aceasta şi este destinaţia terenului luat în arendă de un agent economic care îşi desfăşoară activitatea în zona respectivă a oraşului. Organele de poliţie, la fel, ştiu despre acest lucru, ceea ce înseamnă că, de pe data de 1 decembrie, vor începe a sancţiona comercianţii care vor vinde direct din stradă, scrie unghiul.info.

Arendaşul a creat şi condiţii optime pentru ca proprietarii de animale să îşi poată vinde marfa.

Permutaţia pieţei, însă, îi nemulţumeşte pe cumpărători. Doar trebuie să decidă, unde să meargă mai întâi: la piaţa agricolă de pe strada Alexandru cel Bun sau la cea de păsări, de pe strada Oleg Ungureanu. Dacă ar fi să ne amintim, atunci cu câţiva ani în urmă această piaţă, la fel, a fost deschisă pentru proprietarii de animale şi păsări. După câteva zile de activitate, fără cumpărători, fără vânzări, comercianţii au renunţat la idee şi au revenit iarăşi pe strada Alexandru cel Bun, pentru a vinde direct de pe trotuar.

Viceprimarul mai spune că de data aceasta nu se mai întâmpla așa ceva, căci nici într-un oraş, care are strategie de dezvoltare, piaţa de animale nu este amplasată în centrul localității.

 

Source: provincial.md

Keywords:

comert , pasari , animale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.