26 january 2016, 16:20 Moldovan reality views 5966
Ajutor financiar pentru familiile victimelor exploziei de lîngă Piaţa Centrală
26 january 2016, 16:20 Moldovan reality views 5966

Ajutor financiar pentru familiile victimelor exploziei de lîngă Piaţa Centrală

Familiile celor 13 victime ale exploziei produse pe 9 ianuarie, într-un local din apropierea Pieţei Centrale, vor primi ajutor financiar în valoare totală de 220 de mii de lei, anunţă Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Solicitată de IPN, şefa Serviciului informare şi comunicare cu mass-media din cadrul ministerului, Tatiana Gumene, a declarat că familiile celor 13 victime sunt deja contactate de autorităţi şi urmează să primească ajutorul financiar până la sfârşitul acestei săptămâni. Ajutorul financiar va fi acordat în mod diferenţiat, valoarea acestuia va varia între 15 şi 25 de mii de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

Anterior, şi primăria capitalei a decis să ofere ajutor material a câte 20 de mii de lei persoanelor care au avut de suferit ca urmare a exploziei. Tragedia s-a produs după ce în local a explodat o butelie de gaz, iar imediat după deflagraţie, aproape 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior trei victime au fost transferate pentru tratament la Bucureşti. Două dintre pacientele transportate, dar şi un bărbat internat la Chişinău au decedat. Actualmente mai rămân internate 9 persoane.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.