27 january 2016, 16:35 Moldovan reality views 5492
Cercetătorii ce își vor prezenta inovațiile în finala Science SLAM Moldova (Foto)
27 january 2016, 16:35 Moldovan reality views 5492

Cercetătorii ce își vor prezenta inovațiile în finala Science SLAM Moldova (Foto)

Pe 28 ianuarie se va desfășura finala concursului Science SLAM Moldova 2016. În acest context, ZUGO ți-i prezintă pe cei 4 finaliști.

În cadrul evenimentului, ce se va desfășura la cinematograful „Odeon" cu începere de la 18:00, oamenii de ştiinţă sunt îndemnaţi să prezinte în numai 10 minute, într-o manieră simplă şi creativă propriile cercetări.

În cadrul finalei Science SLAM Moldova, participanții vor răspunde la următoarele întrebări: Cum ne va schimba viitorul robotica și printarea 3D? Ce mecanisme de fucționare au microalgele și cianobacteriile? Ce impact au avut bolile contagioase asupra Basarabiei interbelice? De ce moldovenii sunt agresivi?

Iată cine sunt cei patru cercetători ce vor cuceri publicul și vor lupta pentru marele trofeu:

Science SLAM este un eveniment de promovare a științei și inovației din Republica Moldova. Scopul acestuia este de a creea o platformă de comunicare dintre tinerii cercetători și publicul larg. Câștigătorul va fi ales chiar de către vizitatori.

Science SLAM Moldova este organizat de către Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, Euraxess şi DAS Solutions. Proiectul este susținut financiar de Comisia Europeană în cadrul programului cadru HORIZON 2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.

Source: zugo.md

Keywords:

cercetători , concurs , inovatii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.