02 april 2016, 10:50 Moldovan reality views 5698
Decizia ANRE: Carburanţii s-ar putea ieftini din nou
02 april 2016, 10:50 Moldovan reality views 5698

Decizia ANRE: Carburanţii s-ar putea ieftini din nou

Carburanţii s-ar putea ieftini din nou. Asta ca urmare a unor reglementări care vor fi aplicate de ANRE din 1 aprilie.

Acestea presupun stabilirea unui plafon la preţul de comercializare a produselor petroliere. Astfel, importatorii de carburanţi vor fi obligaţi să stabilească preţurile în funcţie de limita stabilită.

În prezent, ANRE reglementează doar adaosul comercial la produsele petroliere, care este de 10%, iar importatorii anunţă autoritatea despre modificările de preţ.

"Având cotaţiile plata a pieţei directe a benzinei, motorinei şi a gazului şi incluzând toate componentele transport, accize, TVA şi costuri obiectele care trebuie să le suporte. O să pună plafonul maxim pe site odată la două săptămâni, care este plafonul maxim de vindere a acestor produse", a declarat Sergiu Ciobanu, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a mai declarat că, în urma intrării în vigoare a acestei legi, pe piaţa produselor petroliere va apărea o concurenţă:

"Având un plafon maximal stabilit, o să apară competiţia în diminuare sau acele discount-uri care trebuie ei să vândă mai ieftin pe piaţă pentru a atrage clienţi".

Companiile petroliere care vor vinde carburanţi la un preţ mai mare decât plafonul stabilit vor fi sancţionate.

Source: www.publika.md

Keywords:

combustibil , preţ , ANRE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.