02 november 2016, 15:45 Moldovan reality views 5361
Întreprinderile pe care autorităţile moldovene intenționează să le vîndă
02 november 2016, 15:45 Moldovan reality views 5361

Întreprinderile pe care autorităţile moldovene intenționează să le vîndă

Guvernul Moldovei intenţionează să supună privatizării în acest an, prin intermediul concursurilor internaţionale, obiecte mari din sectorul energetic şi cel industrial, spre exemplu Reţelele electrice de distribuție Nord şi Nord-Vest, Combinatul de Tutun „Tutun CTC" din Chişinău, Combinatul de Vinuri şi Coniacuri „Barza Albă" din Bălţi, Magazinul Universal Central „Unic" din Chişinău. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, care a manifestat interes pentru oportunităţile investiţionale oferite de ţara noastră antreprenorilor din Germania, precum pentru obiectele incluse în Planul de privatizare pe acest an, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei a mai menţionat că infrastructura energetică şi termoelectrică este încă un sector important pentru investiţii.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Germaniei în Moldova, Octavian Calmîc a discutat programul cooperării bilaterale pe anul curent şi continuarea proiectelor implementate cu susţinerea părţii germane. El a specificat cele mai importante priorităţi pe termen scurt ale Guvernului Moldovei şi cele mai importante obiective trasate în faţa acestuia.

Ulrike Knotz a spus că Germania va continua să susţină eforturile Moldovei în depăşirea crizei economice şi reformarea în baza Acordului de asociere.

Source: www.noi.md

Keywords:

privatizare , vînzare , guvern

Comments

 (1)
  • #1 Evgenii Reply Quote selected
    Почему нынешние власти так стремительно распродают гос. имущество ???.  Нельзя подождать пока народ выберет легитимную власть ???. И вы называете себя патриотами ???. Предателей к стенке ставят , или вы хотите чтоб вас наградили ?.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.