02 november 2016, 16:15 Moldovan reality views 5746
Moldova și SUA vor semna un Acord în domeniul nuclear
02 november 2016, 16:15 Moldovan reality views 5746

Moldova și SUA vor semna un Acord în domeniul nuclear

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri semnarea Acordului de implementare dintre Ministerul Mediului al Republicii Moldova, reprezentat de Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice, şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în asistenţa pentru securitatea frontierelor şi prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă.

Proiectul Acordului este elaborat întru consolidarea securităţii frontierelor Republicii Moldova în scopul prevenirii transferurilor şi transporturilor neautorizate de arme de distrugere în masă, tehnologii, materiale şi informaţii de specialitate aferente, prin teritoriul Republicii Moldova şi crearea pârghiilor juridice suplimentare pentru colaborarea în domeniu.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, documentul este important în contextul creşterii pe teritoriul Republicii Moldova a numărului de cazuri de trafic ilicit cu materiale nucleare şi radioactive.

Astfel, Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii va acorda asistenţă sub formă de echipamente, accesorii, materiale, tehnologii, instruiri, cu scopul sporirii securităţii frontierelor.

Acordul va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată şi intră în vigoare la data semnării acestuia.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Moldova , SUA , arma nucleară , acord

Comments

 (1)
  • #1 Alex Reply Quote selected
    Жаль, а то местные учёные уже стояли на пороге открытия технологии ядерного расщепления мамалыги)))
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
988 locuitori

Haragîș este un sat şi comună din raionul Cantemir. Haragîș este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de locuitori. Satul Haragîș a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.