18 february 2016, 15:48 Moldovan reality views 6089
Persoanele fizice pot depune declarația pe venit obţinut în 2015
18 february 2016, 15:48 Moldovan reality views 6089

Persoanele fizice pot depune declarația pe venit obţinut în 2015

Contribuabilii mai au la dispoziţie aproape o lună pentru a-şi declara veniturile obţinute în 2015. Documentele pot fi depuse la orice oficiu fiscal, indiferent de reşedinţă.

Şi în acest an, persoanele fizice pot depune declarația pe venit online sau pe hârtie.

"Este necesar să ne logam, vom alege rubrica "declaraţie nouă" şi declaraţia pre-completată. În cazul în care este încrezut că informaţia la ziua de astăzi este în totalmente, aceasta va fi introdusă, se va face salvare şi va putea fi transmisă", a spus inspectorul fiscal Olga Golban.

Sunt obligate să depună declaraţii persoanele care au două sau mai multe surse de venit, cele care câştigă anual peste 29.640 de lei, care au vândut proprietăţi sau îşi schimbă domiciliul în afară ţării.

Termenul limită pentru prezentarea declaraţiilor este 25 martie. Cei care nu-şi vor onora obligaţiunile fiscale riscă o sancţiune de 1.000 de lei, iar pentru prezentarea tardivă amenda este de 200 de lei.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.