03 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 7167
Legea privind moratoriul la controalele de stat a fost adoptată
03 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 7167

Legea privind moratoriul la controalele de stat a fost adoptată

Parlamentul a adoptat în lectura a doua şi ultima Legea moratoriului la controalele de stat la agenţii economici. Legea prevede instituirea moratoriului la toate controalele de stat pe o perioadă de trei luni.

De asemenea, legea stabileşte moratoriul asupra controlului de stat, inclusiv fiscal, financiar, vamal, privind calitatea produselor/serviciilor, sănătatea publică, a parametrilor tehnologici şi/sau a cerinţelor specifice pentru genul de activitate desfăşurat, privind respectarea normelor de protecţie a muncii, sanitare şi de apărare împotriva incendiilor, planificat sau inopinat, efectuate la faţa locului, de către organele abilitate cu dreptul de a iniţia controale. Nu cad sub incidenţa prevederilor legii controalele vamale la intrarea şi ieşirea din ţară.

Potrivit amendamentelor propuse ulterior de deputaţi, Guvernul va avea voie, la expirarea celor trei luni, să prelungească moratoriul cu încă trei luni. Totuşi, această prelungire poate avea loc o singură dată.

Legea privind moratoriul asupra controlului de stat are ca scop crearea condiţiilor favorabile dezvoltării mediului de afaceri, al optimizării legislative şi instituţionale a controalelor asupra activităţii persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător.

Moratoriu pentru 3 luni la controalele de stat se introduce din momentul intrării în vigoare a prezentei legi, când aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial. Totodată, în lege este prevederea că toate controalele se stopează până când aceasta intră în vigoare.

Source: www.ipn.md

Keywords:

lege , moratoriu , control

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.