03 may 2016, 09:45 Moldovan reality views 6672
BERD va acorda R. Moldova un grant în valoare de 250 de mii de euro
03 may 2016, 09:45 Moldovan reality views 6672

BERD va acorda R. Moldova un grant în valoare de 250 de mii de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 250 de mii de euro. Bani vor fi alocaţi pentru restructurarea Căilor Ferate. Deputaţii au ratificat în şedinţa Parlamentului din 3 martie, Acordul de Grant dintre Republica Moldova şi BERD în cadrul Proiectului de Restructurare a Căilor Ferate din Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Sergiu Bucătaru, a spus că scopul proiectului este crearea unui sistem feroviar eficient care ar susţine necesităţile cetăţenilor şi care ar facilita comerţul intern şi extern. Banii vor fi cheltuiţi pentru a implementa un proiect de gestionare a consumului combustibilului.

„Calea Ferată din Moldova a fost selectată ca posibil beneficiar, indicând un potențial ridicat de demonstrație a eficienței energetice potrivit criteriilor de eligibilitate ale programului", a declarat Sergiu Bucătaru.

Implementarea proiectului de eficientizare a CFM este o precondiţie a acordului semnat cu BERD prin care aceasta oferă întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova" un împrumut de 52,5 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii.

Source: trm.md

Keywords:

BERD , grant , calea ferata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
86 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.