03 november 2016, 14:48 Moldovan reality views 6585
Publicație germană, despre vinurile din Moldova: O mândră țară tristă
Photo: www.faz.net © CAROLA FRITZSCHE
03 november 2016, 14:48 Moldovan reality views 6585

Publicație germană, despre vinurile din Moldova: O mândră țară tristă

Jurnaliștii de la publicația germană Frankfurter Allgemeine au realizat un material amplu despre vinurile din Moldova, procesul de producție, beciurile de la Cricova, dar și cum se prezintă Moldova ca o țară agrară.

Jurnaliștii au venit în vizită pentru a vedea cu proprii ochi care este „drumul vinului" în Moldova, pe care o descriu ca fiind „o mândră țară tristă", notează UNIMEDIA.

Orașul subteran de la Cricova este văzut ca un loc „ideal pentru păstrarea vinurilor", având temperaturi constante atât vara, cât și iarna.

Pe lângă condițiile de păstrare, aceștia descriu și „străzile" orășelului subteran care poartă câte un nume.

Potrivit sursei, demnitari înalți au venit aici în vizită, printre care și cancelarul german Angela Merkel, secretarul de stat american, John Kerry, dar și președintele rus, Vladimir Putin - toți fiind impresionați de colecțiile de vin aici. Fiecare demnitar a primit câte o pivniță privată unde sunt ținute vinuri de colecție.

Deși jurnaliștii germani afirmă că astăzi mulți nu știu unde se află Moldova, vinurile de aici sunt cu adevărat prețioase.

Sunt descrise și lanurile, podgoriile și satele Moldovei, dar și cum sunt afectați micii vinificatori din regiunile rurale de către embargo-ul impus de Federația Rusă.

Mai multe vedeți în articol.

Source: unimedia.info

Keywords:

vin , Moldova , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.