17 march 2016, 12:08 Moldovan reality views 5037
10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol
17 march 2016, 12:08 Moldovan reality views 5037

10 vinuri moldoveneşti alese în lumea businessului vinicol

Robert Joseph este unul din 50 cei mai influenţi oameni în lumea businessului vinicol mondial.

A scris 28 de cărţi despre vin, a fondat una dintre cele mai mari competiţii vinicole din lume, London International Wine Challenge, dar şi revista Wine International. Decanter a scris că vorbele acestui domn schimbă trenduri în consumul vinului din secolul 21.

Robert a prezentat vinurile moldoveneşti într-un master class la expoziţia Prowein din Duesseldorf, anunță finewine.md.

Joseph a selectat 10 vinuri şi 3 divinuri moldoveneşti pe care le-a descris rând pe rând. Desigur, toate cele 30 de companii prezente şi-ar fi dorit să ajungă în listă, dar locurile au fost limitate, aşa că expertul s-a văzut nevoit să se oprească doar la logotipurile de mai jos.

Primul venit, primul servit – Riesling 2014 de la vinăria DAC. Să începi master classul cu un aşa vin în patria Rieslingului – asta zice ceva despre vin. Deşi, expertul a remarcat că nu e unul tipic nemţesc. S-a continuat cu Sauvignon Blanc 2014 de la Fautor. „Eu nu susţin neapărat ideea că vinul trebuie asociat cu mâncare. Când spui asta, parcă a-i zice că vinul are nevoie de ceva suplimentar ca să fie bun. Păi, uite, acest SB poate fi băut singur, nu are nevoie de susţinere. E perfect", a spus Joseph.

A urmat Alb de Purcari 2013, pe care maestrul l-a prezentat drept „unul dintre starurile vinicole moldoveneşti. Delicios şi aromat".

Despre vinul Feteasca Neagră 2013 de la Carpe Diem, acesta a spus: „Este una din vinotecile mele preferate, nu doar din Moldova, ci probabil din lume. Eu îi respect pentru că au început cu vânzarea de vinuri, dar nu s-au oprit aici şi au trecut la producere. Feteasca Neagră este un soi cu viitor luminos, vinul e fructat şi aromat, e un vin onest".

La final, o altă constatare care, probabil, o văd mai bine străinii din exterior decât noi acasă. „Rusia a făcut cea mai mare favoare Republicii Moldova impunând embargo în 2006. În ultimii zece ani aici s-a produs o adevărată revoluţie în domeniul calităţii vinului. E timpul să atragem atenţia aici", a încheiat expertul sub aplauzele ascultătorilor veniţi aici din toată lumea.

Source: unimedia.info

Keywords:

vin , business

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.