21 march 2016, 10:20 Moldovan reality views 5084
Năstase, candidat la prezidenţiale
21 march 2016, 10:20 Moldovan reality views 5084

Năstase, candidat la prezidenţiale

Andrei Năstase este candidatul înaintat de Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr" la alegerile prezidenţiale.

Decizia a fost luată ieri, în cadrul Consiliului Naţional Politic al formaţiunii. Totodată, vor iniţia negocieri cu partidele de dreapta, care luptă împotriva regimului oligarhic, în vederea desemnării unui candidat unic la prezidenţiale. Asta pentru a evita fragmentarea voturilor.

În cadrul şedinţei Consiliului Naţional Politic al partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr", rerpezentanţii formaţiunii au criticat decizia Curţii Constituţionale, prin care s-a revenit la mecanismul de alegere a şefului statului de către popor. Ei spun că optează pentru operarea modificărilor la Legea Supremă pe cale de referendum. Totuşi, conducerea partiduluui a stabilit că trebuie să înainteze un candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă scrutinul va fi organizat conform deciziei Curţii. Cu câteva condiţii însă. În acelaşi timp, reprezentanţii Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr" au vorbit despre necesitatea consolidării forţelor politice de dreapta în vederea înaintării unui singur candidat la prezidenţiale. Şi asta pentru a evita fragmentarea voturilor.

Totuşi, Consiliul Naţional Politic a decis, prin vot unanim, să înainteze candidatura liderului formaţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cu menţiunea că acesta ar urma să fie propus şi în calitate de candidat unic din partea partidelor proeuropene de dreapta. O decizie finală în acest sens va fi luată însă în urma negocierilor purtate cu liderii formaţiunilor menţionate.

Anterior, şi fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a declarat că partidele proeuropene de dreapta ar trebui să înainteze un singur candidat la funcţia de preşedinte, pentru a acumula cât mai multe voturi.

Source: jurnaltv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.