04 june 2016, 11:50 Moldovan reality views 5192
Raport: 70% dintre moldoveni îmbătrînesc pasiv
04 june 2016, 11:50 Moldovan reality views 5192

Raport: 70% dintre moldoveni îmbătrînesc pasiv

70% dintre moldoveni îmbătrânesc pasiv. Ei nu au acces la condiţii active şi de sănătate. Datele se conţin într-un raport realizat de Centrul de Cercetări Demografice, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie.

Indicele de Îmbătrânire Activă pentru Republica Moldova este cu aproximativ șapte puncte sub media europeană și de două ori mai mic în raport cu obiectivul-țintă de 57,5 puncte pus în fața tuturor țărilor.

Autorităţile susţin că în baza acestui indicator vor realiza politicile statului privind îmbătrânirea populației.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.