13 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5078
Banca Mondială oferă $80 mln pentru reabilitarea drumurilor locale
13 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 5078

Banca Mondială oferă $80 mln pentru reabilitarea drumurilor locale

A fost semnat Acordul de finanţare a 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a peste 300 de km de drumuri locale.

Anunţul a fost făcut de către Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialul Băncii Mondiale a informat că Acordul urmează a fi semnat şi ratificat de către autorităţile Republicii Moldova.

În context, Alex Kremer a evidențiat interesul Băncii Mondiale de a sprijini reformele economice și instituționale și a salutat aprobarea recentă a pachetului de acte legislative ce vizează consolidarea independenței BNM și CNPF.

Prim-ministrul a apreciat „Analiza performanței și lecțiilor învățate", document elaborat de experţii BM, ce reprezintă un rezumat al implementării Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru perioada 2014-2017. Pavel Filip a evidențiat că recăpătarea încrederii partenerilor de dezvoltare este extrem de importantă, iar deblocarea asistenței externe va impulsiona ritmul de implementare a agendei de reforme.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind implementarea proiectelor ce vizează reformele de modernizare a sistemului fiscal și a sectorului energetic, dar şi a pregătirii unui nou proiect de suport bugetar în perspectiva semnării noului Acord cu FMI.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.