21 april 2016, 12:05 Moldovan reality views 5219
Statistică: Tot mai mulţi moldoveni îşi pun bunurile imobile în gaj
21 april 2016, 12:05 Moldovan reality views 5219

Statistică: Tot mai mulţi moldoveni îşi pun bunurile imobile în gaj

Tot mai mulţi moldoveni își pun bunurile imobile în gaj pentru a se putea împrumuta de la bănci sau alte companii de finanțare. În primele trei luni ale acestui an, la Întreprinderea de Stat "Cadastru" au fost înregistrate aproape 6.300 de contracte de ipotecă.

Cifra este cu peste 35 la sută mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Peste 20 la sută dintre acestea au fost înregistrate doar în municipiul Chișinău.

Experții economici spun că, cel mai des, moldovenii pun locuințele în gaj pentru că au nevoie de bani pentru cheltuieli curente sau investiţii.

Totuși, această creștere poate fi determinată și de stagnarea pieței imobiliare, spun specialiștii.

De exemplu, cei care vor să-și vândă un imobil, dar nu izbutesc, îl pun în gaj și primesc de la bancă până la 70 la sută din valoarea de piață a acestuia.

Source: www.publika.md

Keywords:

gaj , credit , imobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.