05 june 2016, 14:15 Moldovan reality views 6621
Pascaru îndeamnă tinerii să nu rămînă indiferenți (Video)
05 june 2016, 14:15 Moldovan reality views 6621

Pascaru îndeamnă tinerii să nu rămînă indiferenți (Video)

Liderul Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, a lansat un apel la adresa tinerei generații, îndemnînd tinerii să nu rămînă indiferenți față de manifestațiile dedicate Zilei Victoriei.

Activistul civic a amintit, în cadrul unei conferințe de presă, că memoria celor căzuți la datorie, pentru apărarea Patriei, trebuie cinstită într-un mod demn, notează NOI.md.

„Cel de-al Doilea Război Mondial este o tragedie nu doar pentru Uniunea Sovietică, dar pentru întreaga lume, pentru că a fost curmată viața a peste 60 de milioane de oameni. Este o cifră foarte mare. Fiecare dintre familiile noastre a pierdut pe cineva în acest grav război. Este important ca tînăra generație să țină minte că războiul este o tragedie, e important să marcăm victoria împotriva fascismului, care a fost un cancer al omenirii", a menționat Nicolae Pascaru.

Acesta a chemat oamenii să dea dovadă de unitate și solidaritate, indiferent de etnie. „Este important ca de această sărbătoare să se unească toți: și ucrainenii, și rușii, și moldovenii, și cei care se consideră români", a punctat Pascaru.

Precizăm că un grup de ONG-uri, împreună cu socialiștii, vor desfășura un marș comemorativ pe 9 mai la Chișinău. Coloana manifestanților se va deplasa, începînd cu ora 10.00, din centrul capitalei spre Complexul Memorial „Eternitate".

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.