06 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 5841
Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD
06 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 5841

Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD

Guvernul Filip a anunțat că, familiile victimelor de la SMURD care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Cantemir vor primi un milion de lei.

O decizie în acest sens urmează să fie aprobată la umătoarea ședință a Executivului.

În seara zilei de vineri, trei iunie, corpurile neînsufleţite ale salvatorilor SMURD Iaşi au fost repatriate cu onoruri de către militarii Armatei Naţionale.

Salvatorii morți în accidentul aviatic sînt: comandantul echipajului, comandor Gavril Doru, de 53 de ani, copilotul, căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26. iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne al României din 1 septembrie 2008, doctorul Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa" Iași și Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în dupăamiaza zilei de joi, doi iunie, într-o pădure din apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir, la o distanță de aproximativ 100 de metri de localitate. Toți membrii echipajului care se aflau la bord au decedat.

Source: today.md

Keywords:

familie , bani , ajutor , victime , elicopter

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.