06 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 4544
Concurs pentru funcția de membru al Consiliului de supraveghere al BNM
06 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 4544

Concurs pentru funcția de membru al Consiliului de supraveghere al BNM

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

La concurs pot candida persoanele care: deţin cetăţenia Republicii Moldova; au studii superioare de licență sau echivalente în domeniile economie, finanțe și bănci, juridic sau de audit; au o experiență de muncă de cel puțin 10 ani în domeniul financiar, juridic sau de audit ori într-o funcție științifică sau academică în aceste domenii; nu vor exercita activități ce ar putea genera conflicte de interese în procesul de realizare a funcției de membru al Consiliului de supraveghere al BNM.

Dosarul de concurs va conține următoarele documente: cerere de participare la concurs; Curriculum Vitae; copia buletinului de identitate (dovada cetăţeniei Republicii Moldova); copiile diplomelor de studii şi a certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională şi/sau de specializare; copia carnetului de muncă și a altor acte doveditoare a vechimii în muncă; cazierul judiciar (sau declarația pe proprie răspundere); scrisoare de motivaţie (cel mult 2 pagini), scrisă în limba română, în care candidatul va prezenta propria viziune asupra activităţii Băncii Naționale a Moldovei; declarația pe proprie răspundere a lipsei sau existenței conflictului de interese.

Candidații pot depune dosarele de înscriere la concurs pînă pe data de 27 iunie 2016, ora 17.00, pe adresa: municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, nr. 162 (sediul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare), etajul 9, biroul 909 sau la adresa de e-mail ceb@parlament.md.

Comisia economie, buget și finanțe va selecta patru candidați la funcția de membri ai Consiliului de supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei, care, conform legislației, nu sînt salariaţi ai BNM.

Deciziile comisiei privind rezultatele concursului vor fi publicate pe pagina web a Parlamentului Republicii Moldova.

Source: www.noi.md

Keywords:

BNM , concurs , candidat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.