06 july 2016, 11:16 Moldovan reality views 5037
Moldova şi Ucraina își vor intensifica cooperarea economică
06 july 2016, 11:16 Moldovan reality views 5037

Moldova şi Ucraina își vor intensifica cooperarea economică

Republica Moldova şi Ucraina intenționează să-și intensifice cooperarea economică, comunică NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acest fapt a fost discutat în cadrul întrevederilor pe care vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, le-a avut la Kiev cu membrii Guvernului Ucrainei şi cu care a examinat relaţiile comercial-economice dintre ambele ţări.

În particular, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Ucrainei Vladimir Kistion au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de implementarea unor proiecte bilaterale în domeniul infrastructurii, cooperarea în sectorul energetic şi protecţia mediului ambiant.

Octavian Calmîc și Alexandr Daniliuc, ministrul Finanţelor al Ucrainei, copreşedintele părţii ucrainene a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică, au discutat problemele actuale de pe agenda bilaterală, printre care reglementarea raporturilor de proprietate, demarcarea frontierei de stat, asigurarea funcţionării Centralei Hidroelectrice de la Dnestrovsc.

În context, Octavian Calmîc a intervenit cu propunerea de a organiza în viitorul apropiat la Chişinău o întrevedere a copreședinților în format extins, în cadrul căreia să fie stabilită agenda și data exactă a următoarei şedinţe ordinare a Comisiei. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii referitoare la colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional şi interacţiunea celor doua state în cadrul BERD.

Source: www.noi.md

Keywords:

Ucraina , cooperare , economie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.