27 june 2016, 15:05 Moldovan reality views 9521
Vlad Filat va sta 9 ani în penitenciar de tip închis (Video)
27 june 2016, 15:05 Moldovan reality views 9521

Vlad Filat va sta 9 ani în penitenciar de tip închis (Video)

Judecătoria Buiucani l-a condamnat azi pe Vlad Filat la 9 ani de pușcărie. Aceasta reprezintă decizia primei instanțe și poate fi atacată.

Totodată, acesta a primit amendă în valoare de 3.000 de unităţi convenţionale,a fost privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice pe o perioadă de 5 ani, iar bunurile îi vor fi confiscate.

Amintim că procurorii au cerut 19 ani de detenție pentru fostul premier Vlad Filat, cercetat penal pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Mai mult, anchetatorii au solicitat şi o amendă în valoare de până la 3.000 de unităţi convenţionale (60.000 de lei), privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice pe o perioadă de 5 ani, dar şi confiscarea bunurilor, primite ilicit.

Amintim că fostul premier Vlad Filat a fost lipsit de imunitate pe 15 octombrie, fiind pus sub învinuire în plenul Parlamentului.

El este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Vlad Filat , inchisoare

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.