07 april 2016, 11:35 Moldovan reality views 5527
Ploaia de duminica trecută a făcut prăpăd în mai multe localităţi
07 april 2016, 11:35 Moldovan reality views 5527

Ploaia de duminica trecută a făcut prăpăd în mai multe localităţi

Ploia de duminica trecută a afectat mai multe localităţi din ţară. Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, în raionul Ungheni, salvatorii au intervenit în trei cazuri de defrișare a arborilor doborâţi de vînt. Astfel, în satul Blindești, un copac a căzut pe traseul Ungheni - Sculeni şi a blocat circulaţia.

În raionul Leova, un arbore a căzut peste acoperișul Spitalului raional şi a deteriorat 20 de foi de ardezie.

Totodată, trei maşini au fost avariate de crengi. Salvatorii au pompat apa din subsolul unui bloc de locuinţe şi dintr-un beci. Iar în două gospodării s-au deteriorat conductele de gaz de joasă tensiune.

Un caz similar a fost înregistrat şi în două case din municipiul Bălţi. În alte patru gospodării au fost înnămolite grădinile și curţile.

Circulația pe unele străzi a fost blocată, din cauza crengilor și copacilor prăbuşiţi, iar două automobile şi balconul unui bloc au fost distruse.

Comisia pentru Situații Excepționale va stabili prejudiciile materiale cauzate de intemperii.

Sursa: publika.md

Source: www.publika.md

Keywords:

ploi , pagube , raioane

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.