23 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 3949
Comerțul stradal va fi sancționat mai aspru
23 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 3949

Comerțul stradal va fi sancționat mai aspru

Comerțul neautorizat desfășurat de persoanele fizice va fi sancționat cu o amendă de pînă la 2000 de lei, iar în cazul depistării sistematice a acestei încălcări, marfa va fi confiscată, notează NOI.md.

În cazul persoanelor juridice amenzile se vor ridica pînă la 8000 de lei. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege elaborat de PL. Documentul mai prevede că dreptul de constatare și aplicare a sancțiunilor în cazul comerțului neautorizat va reveni reprezentanților administrației publice locale, și nu doar poliției.

„Dezordinea de pe străzile din țară este pusă pe seama autorităților publice locale, dar posibilitatea de a lua măsuri de contracarare a acestor acțiuni ține de competența altor agenți constatatori. Fenomenul comerțului neautorizat a căpătat un caracter organizat, iar organizatorii acestuia sînt de fapt agenții economici care se eschivează de la plata taxelor cuvenite în bugetul administrațiilor locale. Amenda este infimă pentru acest tip de contravenție", a explicat unul dintre autorii proiectului, deputatul PL Roman Boțan.

Inițiativa mai prevede că cheltuielile pentru transportarea și depozitarea mărfurilor confiscate vor fi suportate tot de contravenient.

Mai mulți deputați au declarat însă că proiectul conține prevederi inaplicabile și le-a sugerat autorilor să-l îmbunătățească pentru lectura a doua.

Source: www.noi.md

Keywords:

comert , sancţiuni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.