23 july 2016, 10:20 Moldovan reality views 3686
MAEIE a oferit informații referitoare la decretarea stării de alertă în or. Munich, Germania
23 july 2016, 10:20 Moldovan reality views 3686

MAEIE a oferit informații referitoare la decretarea stării de alertă în or. Munich, Germania

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova informează că în contextul incidentului cu implicarea unor persoane înarmate care a avut loc ieri la un centru comercial din or. Munich, Germania, autoritățile acestui oraș au declarat stare de alertă pe tot teritoriul orașului, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Avînd în vedere că la momentul actual poliția desfășoară operațiuni de capturare a făptașilor pe teritoriul or. Munich, ministerul recomandă cetățenilor Republicii Moldova aflați în acest oraș să păstreze vigilența, să nu părăsească locuințele fără necesitate, să monitorizeze situația prin intermediul surselor mass-media locale, să întreprindă orice măsuri necesare în vederea asigurării securității personale.

Ambasada Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General din Frankfurt pe Main sînt în contact permanent cu autoritățile competente germane, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului și cetățenia victimelor, fiind gata să acorde asistența consulară necesară.

Pentru acordarea asistenței consulare au fost deschise următoarele numere de urgentă:

Ambasada Republicii Moldova la Berlin
+49 (0) 1717673772

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main
+49 (0) 1732859402

Linia telefonica fierbinte a poliției din or. Munchen
‎08007766350.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

MAEIE , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.