19 september 2016, 15:57 Moldovan reality views 5862
40 de companii vinicole vor participa la Ziua Vinului
19 september 2016, 15:57 Moldovan reality views 5862

40 de companii vinicole vor participa la Ziua Vinului

În jur de 40 de companii vinicole vor participa la Ziua Națională a Vinului, care va fi marcată la 1-2 octombrie curent în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală.

În acest an sărbătoarea este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

În cadrul unei conferinţe de presă, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Luca, a specificat că evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie". „Vom continua şi în acest an promovarea R. Moldova drept o ţară care produce vinuri de cea mai înaltă calitate. Companiile vinicole autohtone vor bucura oamenii cu băuturi din recolta anului 2015, vinuri de colecție și rezervă, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale. De aceea, aşteptăm toţi doritorii să vină să guste din vinul moldovenesc și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru", a spus Luca.

„Sărbătoarea din acest an va avea genericul „Omul - Sufletul Vinului". Producătorii vor expune spre vînzare și degustare peste 400 de vinuri. Un specific al sărbătorii va fi Drumul Vinului, care reprezintă tururi tematice din inima capitalei spre originile vinurilor de calitate din țară. Un alt pilon al evenimentului din acest an va fi „Școala Vinului", care va oferi doritorilor seminare tematice prezentate de experți somelieri, cu diverse subiecte: de la bazele degustării corecte, pînă la degustări sofisticate pentru consumatorii inițiați", a susţinut directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

„În mod tradiţional, sărbătoarea va include un program artistic. Astfel, în PMAN vor evolua ansambluri, orchestre, fanfare și tarafuri din cele trei regiuni vinicole ale R. Moldovei: Valul lui Traian, Codru și Ștefan Vodă. La eveniment nu vor lipsi bucatele tradiţionale moldoveneşti, dar şi un tîrg al meșteșugarilor, unde vor fi expuse lucrări cu motive inspirate din struguri, vin şi vie, realizate manual de către meşterii populari", a menţionat Arpentin.

Ziua Națională a Vinului se află la cea de-a XV-a ediţie. Bugetul sărbătorii organizate în acest an este de 2,3 milioane de lei.

 

Source: moldpres.md

Keywords:

Ziua vinului , companie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.