11 february 2016, 15:21 Moldovan reality views 4694
Prim-ministru a expediat o scrisoare președintelui rus
11 february 2016, 15:21 Moldovan reality views 4694

Prim-ministru a expediat o scrisoare președintelui rus

Moldova îi va solicita Rusiei să ridice restricțiile tarifare la produsele sale, introduse după semnarea Acordului privind crearea Zonei Aprofundate și Cuprinzătoare și cel de Liber Schimb cu UE.

Potrivit viceministrului Economiei al Moldovei, Vitali Iurcu, Prim-ministrul republicii, Pavel Filip, a exprimat solicitarea respectivă într-o scrisoare adresată Președintelui rus, Vladimir Putin.

„Prim-ministrul, Pavel Filip, a trimis o scrisoare Președintelui rus, Vladimir Putin, în care îi solicită să revizuiască poziția Rusiei în ceea ce privește restricțiile tarifare. În aceasta se mai reflectă problema tranzitului mărfurilor moldovenești prin teritoriul Rusiei în Kazahstan și Kirghizia", a spus Vitalie Iurcu, luînd cuvîntul în cadrul audierilor din Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană privind cooperarea în statele CSI.

De menționat că în 2014 Rusia, îngrijorată de reexportul mărfurilor europene, a introdus taxele vamale la mărfurile din Moldova. Acestea vizează 19 poziții de export, inclusiv vinul, legumele, carnea, conservele și alte produse.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.