11 july 2016, 12:43 Moldovan reality views 5752
Sondaj: Activitatea foștilor președinți
11 july 2016, 12:43 Moldovan reality views 5752

Sondaj: Activitatea foștilor președinți

Niciunul dintre foștii președinți ai Republicii Moldova nu se bucură de aprecierea unei părți importante a populației, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, niciun fost șef de stat nu a reușit să acumuleze un scor de cel puțin 50 la sută, după ce intervievații au fost rugați să dea o apreciere activității fiecărui președinte în parte. Cel mai mare număr de aprecieri l-a obținut Vladimir Voronin – 39% dintre intervievați calificînd activitatea lui drept „bună" și „foarte bună".

Liderul comuniștilor este urmat în top de Marian Lupu, care a deținut interimatul funcției de președinte în anii 2010-2012, fiind apreciat de 26,5% dintre cei chestionați. Pe poziția a treia s-a clasat liderul PL, Mihai Ghimpu, - cu 26,3%, urmat de Mircea Snegur – 22,2%. La coada clasamentului s-au poziționat Petru Lucinschi și Nicolae Timofti.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 noiembrie pe un eșantion de 1075 de respondenți, reprezentativ pentru populația adultă a țării. Datele au fost colectate din 78 de localități, eroarea de eșantionare maximală fiind de ± 3%.

Source: www.noi.md

Keywords:

sondaj , președinte , activitate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.