28 november 2016, 11:35 Moldovan reality views 4285
Săptămîna eficienței energetice în Moldova
28 november 2016, 11:35 Moldovan reality views 4285

Săptămîna eficienței energetice în Moldova

Pe parcursul săptămînii, la Chișinău va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală", dar și un iarmaroc al ideilor și proiectelor, ai căror cei mai buni autori vor fi premiați.

Săptămîna eficienței energetice va avea loc în Moldova între 28 noiembrie și 2 decembrie, la Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo".  

Evenimentul va avea loc sub egida Ministerului Economiei care a inițiat proiectul "Energia și biomasa în Moldova". Organizatori sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică. Motoul săptămânii eficienței energiei este: "Energie sigură, curată și accesibilă!"

Participanții la ceremonia de inaugurare vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii cu care se confruntă țara noastră, dar și despre planul acțiunilor de stat în vederea ridicării eficienței acesteia. Pe parcursul săptămînii va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală" și un iarmaroc al ideilor ai căror autori își vor prezenta proiectele în fața sponsorilor și creditorilor. Săptămîna se va încheia cu ceremonia "Gala Moldova — Eco-energetica", la care vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte. Oaspeți speciali ai ceremoniei vor fi ministrul Economiei Octavian Calmâc, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Mihail Stratan și mulți alții.

 

Source: sputnik.md

Keywords:

energetica , forum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.