23 december 2016, 09:35 Moldovan reality views 4541
Astăzi Igor Dodon va fi învestit în funcţia de preşedinte al ţării
23 december 2016, 09:35 Moldovan reality views 4541

Astăzi Igor Dodon va fi învestit în funcţia de preşedinte al ţării

Igor Dodon va fi învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ceremonia va avea loc la Palatul Republicii, la ora 13:00, în prezenţa deputaţilor, a miniştrilor, a membrilor CEC şi a magistraţilor Curții Constituționale.

În total, la ceremonie sunt invitate aproximativ 700 de persoane. Printre oaspeţii de onoare vor fi diplomaţi, oameni de artă, liderii partidelor, personalități notorii din ţară, dar și de peste hotare.

Preşedintele ales va rosti jurământul constituţional, după care va depune flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală.

Igor Dodon a fost ales preşedinte al ţării în turul doi al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, unde a obţinut 52 la sută din voturile cetățenilor.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.