01 april 2017, 12:30 Moldovan reality views 4676
Ecusoane noi la inspecția tehnică periodică
01 april 2017, 12:30 Moldovan reality views 4676

Ecusoane noi la inspecția tehnică periodică

În Moldova, pe 1 ianuarie 2017 au fost puse în circulație ecusoane de tip nou la inspecția tehnică periodică a autovehiculelor.

După cum au comunicat anterior reprezentanţii Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi cei ai Întreprinderii de Stat „Registru", ecusonul de tip nou reprezintă un autocolant confecţionat din material autoadeziv, protejat cu elemente de securitate avansate și nu poate fi utilizat după dezlipire. Acesta va fi aplicat pe plăcile de înmatriculare în față și în spate, realizate după standardul european SM 122:2014, care au spații special prevăzute în acest scop.

În cazul autoturismelor cu numerele de înmatriculare de tip vechi, ecusonul va fi plasat pe parbriz. Pentru motociclete, mopeduri, mototriciclete, cvadricicluri, remorci şi semiremorci se va elibera un singur ecuson, care la fel se va aplica în locul stabilit pe placa de înmatriculare. În alte cazuri – se va aplica pe Raportul de inspecţie tehnică periodică conform procedurii existente.

Eliberarea ecusonului de tip nou constituie o soluţie complexă de nouă generaţie, care va asigura un înalt grad de securitate la utilizarea metodelor perfecţionate de protecţie.

Implementarea ecusonului de tip nou nu va duce la majorarea tarifelor existente pentru staţiile de testare. Mai mult, pentru unele categorii de vehicule tarifele vor scădea cu 50%.

Source: noi.md

Keywords:

Ecuson , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.