13 january 2017, 14:15 Moldovan reality views 4602
Guvernul a semnat cu Frontera Resources un contract
13 january 2017, 14:15 Moldovan reality views 4602

Guvernul a semnat cu Frontera Resources un contract

Guvernul de la Chişinău şi Compania internaţională de explorare a resurselor de gaz şi petrol, Frontera Resources, au semnat pe 2 ianurie 2017 un contrat de concesiune privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea din sudul Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă emis de Frontera marţi, 10 ianuarie, compania anunţă că Acordul de explorare a resurselor de hidrocarburi va fi valabil pentru 50 de ani.

Se mai menţionează că Frontera îşi propune să efectueze evaluări tehnice extinse a hidrocarburilor din bazinul Dobrogea, aflat în sudul ţării.

Preşedintele Frontera Resources, Steve Nicandros, a declarat că Frontera este foarte încântată să încheie acest acord important cu Guvernul Republicii Moldova.

„Cu acest nou mandat, aşteptăm cu nerăbdare să aducem resurse tehnice avansate pentru explorarea porţiunii din bazinul Dobrudga, care este situat în sudul ţării. În general, acordul nostru reprezintă o nouă etapă a investiţiilor SUA în sectorul petrolier şi de gaze din Moldova. De asemenea, semnifică începutul unui efort concentrat pentru a ajuta ţara în vederea obţinerii independenţei energetice prin potenţialul neexploatat al resurselor naturale", a subliniat Nicandros.

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a scris pe pagina sa de Facebook că termenul prospecţiunilor este de 5 ani şi va cuprinde partea de sud-vest a republicii.

„Dacă rezultatele investigaţiilor vor fi pozitive, valorificarea ulterioară a zăcămintelor ne va ajuta să diminuăm dependenţa de gazul rusesc, iar Republica Moldova va obţine, pe lîngă diversificarea surselor de alimentare cu gaze şi petrol, mai multe beneficii economice şi investiţionale de durată", afirmă Munteanu.

Source: adevarul.ro

Keywords:

contract , guvern , gaz , petrol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.