25 february 2017, 10:45 Moldovan reality views 4736
Ghid pentru persoanele fizice privind redirecționarea a 2% către ONG
25 february 2017, 10:45 Moldovan reality views 4736

Ghid pentru persoanele fizice privind redirecționarea a 2% către ONG

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a lansat Ghidul privind desemnarea procentuală (cunoscută și ca Legea 2%) care este destinat persoanelor fizice ce intenționează să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală din țară.

Ghidul răspunde principalelor întrebări pe care și le adresează persoanele atunci cînd își propun să susțină cu 2% din impozitul pe venit, o organizație din sectorul non-profit.

Îndrumarul explică în mod detaliat ce înseamnă desemnarea procentuală, care sînt beneficiile acesteia, care este diferența între desemnare și donație, cine sînt beneficiarii banilor redirecționați, dar și cine poate face această desemnare. Ghidul informează persoanele fizice despre etapele procesului de desemnare procentuală și lămurește, în mod amănunțit, cum se face desemnarea de către plătitorii de impozite și care sînt condițiile pentru ca desemnarea să fie valabilă, precum și oferă multă altă informație utilă și practică pentru cei interesați de cei care își doresc să susțină sectorul non-profit din Republica Moldova.

Ghidul este cel de-al doilea îndrumar creat pentru explicarea procesului de desemnare procentuală. Prima lucrare se adresează organizațiilor neguvernamentale și explică procesul de înregistrare a organizațiilor neguvernamentale în Lista beneficiarilor.

Source: diez.md

Keywords:

lege , impozit pe venit , ONG

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.