05 april 2017, 14:15 Moldovan reality views 9036
Panglica uriașă a Sf. Gheorghe la Anenii Noi și Vadul lui Vodă (Foto)
05 april 2017, 14:15 Moldovan reality views 9036

Panglica uriașă a Sf. Gheorghe la Anenii Noi și Vadul lui Vodă (Foto)

În cadrul evenimentelor Consiliului Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă), dedicate celebrării a celei de-a 72-a aniversări a Marii Victorii, mii de locuitori din Anenii Noi și Vadul lui Vodă au extins cea mai mare Panglică a Sf. Gheorghe.

Evenimentele festive, dedicate Zilei Victoriei s-au desfășurat în centrul a două orașe din Moldova: Anenii Noi și Vadul lui Vodă. Evenimentul a avut loc sub auspiciile Consiliului Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă) și a autorităților locale a acestor orașe. Potrivit declarației organizatorilor evenimentelor la acțiune au participat mii de locuitori care au purtat pe străzile din Anenii Noi și Vadul lui Vodă Panglica Sf. Gheorghe imensă, de 200 de metri.

Potrivit spuselor primarului Veaceslav Bondari în Anenii Noi nu a fost niciodată sărbătorită cu atîta fast Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. „Sîntem bucuroși că startul acestei tradiții frumoase a fost dat anume în orașul nostru, unde întotdeauna au fost cinstite și ținute minte faptele eroice ale bunicilor noștri", a declarat primarul Veaceslav Bondari.

Potrivit primarului din Vadul-lui-Vodă Iuri Onofreiciuc evenimentul va intra în istoria orașului. „La acest eveniment a participat cel puțin fiecare al patrulea locuitor din Vadul-lui-Vodă. Mult timp de-acu înainte va fi discutat acest eveniment în orașul nostru, unde ne vom aminti întotdeauna de faptele de arme eroice ale părinților noștri. Sper ca acest eveniment să devină o bună tradiție a orașului nostru", a declarat primarul Onofreiciuc.

Președinte Consiliului Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă) Igor Tuleanțev a menționat în discursul său că datorită consolidării eforturilor autorităților locale, a unor partide de opoziție și a organizațiilor non-guvernamentale în acest an, în Moldova, Ziua Victoriei va fi sărbătorită demn. „Marea Victorie obținută datorită eroismului manifestat de marii noștri Eroi, e demnă de gesturi simbolice mari. Vom continua să demonstrăm că ținem minte și ne mîndrim cu Victoria.

Acțiunea cu Panglica Sf. Gheorghe urmează să se desfășoare și în alte orașe ale țării și punctul culminant al evenimentelor noastre va fi Marele Raliu de pe 7 mai, iar Drapelul Record al Victoriei, extins în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău în ziua de 9 mai, va reprezenta simbolul trecutului nostru mare și a tendinței noastre spre un viitor liber. Victoria va fi a noastră!", a declarat președintele Consiliului Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă) Igor Tuleanțev.

Vă reamintim că anterior Consiliul Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă) a anunțat o serie de evenimente însemnate dedicate celei de-a 72 Aniversări a Zilei Marii Victorii.

Punctul culminant al evenimentelor festive, organizate de Consiliul Public „Za svobodnui Rodinu" (Pentru Patria Liberă) îl va constitui cea mai mare cursă din istoria Raliurilor din țară, programată pentru 7 mai, ora 11:00, în Piața Victoriei (Piața Marii Adunări Naționale).

Pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale a capitalei va fi expus cel mai mare Drapel al Victoriei din lume, după care participanții la acțiune vor merge în marș pînă la Complexul Memorial "Eternitate".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.