06 june 2017, 16:51 Moldovan reality views 3148
Începe sezonul balurilor de absolvire (Video)
06 june 2017, 16:51 Moldovan reality views 3148

Începe sezonul balurilor de absolvire (Video)

Începe sezonul balurilor de absolvire, iar adolescentele știu ce vor: rochii unice și originale la comandă, cu accesorii strălucitoare sau clasice de prințesă. Și pentru că fiecare visează la o ținută unică, părinții sînt nevoiți să scoată sume fabuloase din buzunar. Bugetul pentru întreaga imagine poate ajunge la mii de lei.

Agnesa, ELEVĂ: "Privind imaginile rochiilor m-am îndrăgostit de niște idei de rochii. Am dorit o culoare mai aprinsă care mă reprezintă și am vrut să fiu în centrul atenției. E foarte comod. E ușor să merg să mă învîrtesc, e foarte usoară. Am vrut să mă simt o prințesă adevărată. Nu fiecare poate să-și permită să poarte o așa rochie și balul e o zi".

Cheltuielile pentru balul de absolvire nu se opresc aici. Mai e nevoie de bani pentru încălțăminte, coafură și machiaj.

Agnesa, ELEVĂ: "M-am gîndit să-mi fac un coc în spate, dar încă nu știu ce coafură o sa am".

Croitoreasa, care i-a făcut rochia spune ca în ultima lună lucrează mai mult pentru adolescente. Fiecare vrea o ținută, care să o scoată în evidență.

Lidia SELICI, DESIGNER VESTIMENTAR: "Aceasta este în tendinţele acestui an. Cu o astfel de centură va fi transparentă, uşoară şi foarte comodă. Ea va fi mulată pe corp".

Unele absolvente optează pentru ținute cu paiete, altele vor cristale. Așa că prețul diferă în funcție de materialele folosite.

"Culoarea roșie este în trend, culorile aurii, argintii. Ornamentele florale sînt în trend, bătute cu pietre cu perle. Fetele vor să fie unice, ceva superb, ceva extraordinar. Poate să fie decolteul mai mare, spatele gol. Acum fetele se informează de pe internet vin cu cîteva modele. 150-200 de euro vînzare în funcție de stofă".

Pentru copiii lor, cei mai mulți părinți sînt gata să scoată din buzunare mii de lei.

"Dacă mamele se mai gîndesc, dacă vin cu tăticii acolo deja se scoate din buzunare. Dacă rochița și-ar dori să fie toată în pietricele apoi prețul poate să ajungă și pînă la 500 de euro".

Cine nu vrea să dea atît pentru o ținută, poate merge pe varianta închirierii.

"Este solicitată această rochiță, deja este o cerere. Este gingașă, stilul ros, pietricele este rochița ușoară și scurtă".

Balurile de absolvire sînt organizate tradițional după încheierea examenelor.

Source: protv.md

Keywords:

Absolvenţi , bal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.