24 june 2017, 12:15 Moldovan reality views 4264
Expiră termenul de înscriere la concursul de proiecte de eficiență energetică
24 june 2017, 12:15 Moldovan reality views 4264

Expiră termenul de înscriere la concursul de proiecte de eficiență energetică

Termenul limită de depunere a cererilor de participare la un concurs de proiecte privind sporirea eficienței energetice și soluționarea problemelor legate de schimbările climatice în țările Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, va expira săptămîna viitoare – la 30 iunie.

Comisia Europeană a anunțat pe 10 mai un concurs pentru a sprijini autoritățile locale în realizarea măsurilor incluse în planurile de acțiuni pentru dezvoltarea durabilă în domeniul energetic (SEAPs) și planurile de acțiuni privind dezvoltarea durabilă a energiei și climei (SECAPs).

Autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale din țările participante pot miza pe granturi pentru elaborarea în comun și realizarea proiectelor de investiții în conformitate cu planurile de acțiuni.

Se acordă prioritate proiectelor orientate spre îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor din sectorul public, iluminatului stradal și sistemelor de încălzire, transportului public; realizarea unei politici energetice mai durabile la nivel local; economisirea energiei, reducerea emisiilor de CO2, micșorarea cheltuielilor de exploatare și producția de energie electrică în baza surselor de energie regenerabile. În cadrul acestui concurs UE va aloca 10 milioane de euro.

Source: infotag.md

Keywords:

concurs , clima , energetica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.