08 september 2017, 11:07 Moldovan reality views 3841
SFS amintește despre necesitatea de a achita impozitul pe imobile
08 september 2017, 11:07 Moldovan reality views 3841

SFS amintește despre necesitatea de a achita impozitul pe imobile

Serviciul Fiscal de Stat al Moldovei reamintește cetăţenilor că data de 15 august 2017 este ultima zi prevăzută de legislația în vigoare în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferente perioadei fiscale a anului 2017.

După cum se menţionează în comunicatul SFS, în condițiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întîrziere se va aplica majorarea de întîrziere.

Informațiile suplimentare pot fi obținute la serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor din componența primăriilor în raza căreia este amplasat bunul imobil sau la numărul de telefon 080001525, apel gratuit.

Conform legislaţiei în vigoare, impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar este achitat de persoanele fizice şi juridice în părţi egale cel tîrziu pe 15 august şi 15 octombrie, aferente perioadei fiscale a anului în curs.

Totodată, contribuabilii care achită toată suma la impozitul funciar şi impozitul pe bunurile imobiliare în termen pînă la 30 iunie beneficiază de dreptul de a diminua suma impozitului spre achitare cu 15%. În acelaşi timp, la neachitarea impozitului în termenele stipulate de lege pentru fiecare zi de întîrziere se va aplica majorarea de întîrziere în mărime de 0,0384%.

Source: noi.md

Keywords:

imobil , impozit

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1600 locuitori

Calfa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Calfa și Calfa Nouă. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1600 de oameni. Satul Calfa a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.