09 january 2017, 12:53 Moldovan reality views 5575
Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii
09 january 2017, 12:53 Moldovan reality views 5575

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii

Șeful statului le-a adresat un mesaj de felicitare elevilor, părinților și profesorilor cu ocazia începerii anului de studii 2017-2018.

Igor Dodon a subliniat că elevii și studenții sînt speranța întregii țări, iar Moldova are viitor datorită lor. „Esențial este să acumulați cunoștințe, să învățați a învăța, să vă pătrundeți de convingerea că omul modern este de neimaginat în afara unui proces de formare permanentă, în afara căutării insistente a posibilităților de a se manifesta din plin. Fiţi îndrăzneţi, sorbiţi înţelepciunea cărţilor, ambiţionaţi-vă să reușiți și succesul va fi de partea voastră", a declarat Dodon.

Un mesaj separat șeful statului l-a adresat profesorilor. „Sînteți cei care împărtășiți zilnic cunoștințele pe care le dețineți, dar şi dăruiți din însăşi personalitatea dumneavoastră; sînteți cei care sădesc în sufletele şi cugetele tinerilor încrederea în ziua de mîine şi respectul pentru valorile umane fundamentale; sînteți cei care modelați caractere și destine și formați cetăţeanul demn și iubitor de țară și neam", a adăugat Dodon.

Șeful statului a mai remarcat că fără efortul și implicarea părinților școala nu ar reuși să-și îndeplinească misiunea de bază.

„Perioada petrecută în școală are drept temelie cei șapte ani de acasă, iar activitatea zilnică a dascălilor trebuie susținută prin respectul demonstrat pentru munca și personalitatea fiecăruia dintre ei", a spus el.

Demnitarul le-a urat tuturor un an cu multe împliniri, care să se încununeze cu rezultate remarcabile pentru fiecare în parte, pentru întreaga societate.

Source: noi.md

Keywords:

Igor Dodon , mesaj , studii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.