20 september 2017, 11:25 Moldovan reality views 4225
Granturi pentru gospodării agricole ecologice
20 september 2017, 11:25 Moldovan reality views 4225

Granturi pentru gospodării agricole ecologice

People in Need (PIN), organizație non-guvernamentală din Cehia cu reprezentanță în Moldova, anunță un concurs de propuneri de grant pentru gospodăriile agricole, asociații, cooperative sau grupuri de fermieri ce activează în sectorul agriculturii ecologice.

Candidații eligibili sunt gospodăriile cu profil agricol, certificate ecologic sau în perioada de conversie. Grantul oferit nu va depăși patru mii de dolari.

La concurs sunt invitați cei care intenționează să creeze un punct de comercializare a produselor ecologice autohtone, să ofere diverse produse alimentare din gospodăria proprie sau de la mai mulți producători autohtoni, cei care intenționează să creeze un depozit pentru fructe/legume (dar nu activități de construcție) sau orice altă idee inovativă în agricultura ecologică, dar nu activități ce țin de producere.

Fondurile oferite în cadrul acestor granturi nu pot fi utilizate pentru cheltuieli de tip salarii, chirie, taxe/servicii comunale, preparate medicinale, fertilizatori. Nu este admisibil ca utilizarea fondurilor să aibă impact negativ asupra mediului înconjurător sau sănătății umane.

Selectarea beneficiarilor se va efectua ținând cont de mărimea contribuției financiare a solicitantului, argumentarea clară a propunerii de proiect, beneficiile economice de pe urma investiției; resurse umane capabile pentru implementarea proiectului. Prioritate va fi acordată producătorilor din sectorul horticol sau membrilor Asociației „Pomușoarele Moldovei".

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 24 septembrie 2017. Propunerile vor fi expediate prin e-mail la adresa natalia.papuc@peopleinneed.cz Formularele pot fi completate în limbile Engleză, Română sau Rusă. Propunerile vor fi examinate și rezultatele vor fi anunțate până în data de 30 septembrie 2017.

Source: ipn.md

Keywords:

grant , agricultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.