12 november 2017, 11:45 Moldovan reality views 17119
Corpurile moldovenilor morţi în accidentul din România vor fi aduse astăzi acasă
12 november 2017, 11:45 Moldovan reality views 17119

Corpurile moldovenilor morţi în accidentul din România vor fi aduse astăzi acasă

Corpurile celor doi moldoveni morţi în accidentul din România vor fi aduse astăzi acasă. Alte cinci persoane rămîn internate în spitalul din oraşul Topliţa, judeţul Harghita. Victimele se aflau într-un microbuz care venea din Praga spre Orhei. Din cauza ninsorii şi a poleiului, vehiculul a derapat de pe traseu, s-a lovit într-un stîlp şi s-a răsturnat.

În urma tragediei a murit un bărbat de 34 de ani din oraşul Durleşti şi o femeie de 33 de ani din raionul Orhei. Ceilalţi pasageri care nu au fost răniţi sînt deja în drum spre casă. Autorităţile din România presupun că accidentul rutier s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Pe de o parte ningea în zonă, iar pe de altă parte e un sector de drum în curbă. A părăsit partea carosabilă, a derapat, apoi s-a izbit de un stîlp şi s-a răsturnat", a spus Filip Gheorghe, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Administratoarea cursei susţine că şoferul se deplasa regulamentar, iar acest lucru poate fi confirmat şi de tahometrul vehiculului: "Şoferii sînt calificaţi, profesionişti, toţi cu categorii. Şoferul are vîrsta de 42 sau 43 de ani, calificat, dar nu ştiu. Aşa a fost să fie o tragedie straşnică."

La solicitarea premierului Pavel Filip, duminică, a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea cauzelor producerii accidentului.

Source: publika.md

Keywords:

Romania , accident

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.