12 december 2017, 12:00 Moldovan reality views 3693
Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus
12 december 2017, 12:00 Moldovan reality views 3693

Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei Premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei. Inițiativa aparține Premierului Pavel Filip și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală.

Întreprinderea belarusă "ADANI" este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.

Source: moldpres.md

Keywords:

Moldova , Belarus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.