01 december 2018, 10:30 Moldovan reality views 11702
Guvernul mai ia un credit de la Banca Mondială
01 december 2018, 10:30 Moldovan reality views 11702

Guvernul mai ia un credit de la Banca Mondială

Republica Moldova ar putea contracta un credit în mărime de 22,34 milioane de dolari SUA în vederea realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale", după ce ieri Guvernul a dat aviz pozitiv.

Creditul urmează să fie contractat de la două instituții - Asociația Internaţională pentru Dezvoltare și altul de la Banca Internaţională pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (ambele instituții fac parte din grupul Băncii Mondiale).

Potrivit autorităților, Republica Moldova a înregistrat progrese atât în ceea ce priveşte reforma administraţiei publice, cât şi pe dimensiunea modernizării sectorului public. Pentru a impulsiona, în mod special, activitățile de modernizare a serviciilor publice responsabile de prestarea cărora sunt autorităţile administraţiei publice centrale, Guvernul a solicitat suportul Băncii Mondiale pentru un amplu exerciţiu de transformare calitativă, dar şi cantitativă a serviciilor publice.

Conform unor estimări preliminare, implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale" va contribui la reducerea în medie cu 25 la sută a timpului necesar prestării unui set de minimum 21 de servicii publice. În cadrul modernizării serviciilor publice, va fi aplicată Metodologia de reinginerie a serviciilor publice, care va include analiza cost-beneficiu a reingineriei şi digitizării. Acest document metodologic este prevăzut să fie elaborat în procesul de realizare a proiectului.

Acordurile au fost semnate la Chişinău la 28 noiembrie 2017, iar implementarea proiectului este prevăzută până pe 30 iunie 2023. Termenul de valabilitate a acordurilor constituie 20 de ani de la data semnării. Parlamentul urmează să-și dea votul asupra deciziei finale, privind obținerea resurselor financiare.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

guvern , credit , Banca Mondială

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1638
Populația:
1821 locuitori

Sîrcova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sîrcova și Piscărești. Satul Sîrcova este situat la o distanță de 20 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1821 de oameni. Satul Sîrcova a fost menționat documentar în anul 1638.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.