14 february 2018, 10:00 Moldovan reality views 12625
PE elimină ora de vară
14 february 2018, 10:00 Moldovan reality views 12625

PE elimină ora de vară

În tarile Uniunii Europene anul nu va mai fi împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Trecerea la ora de vară la nivelul statelor europene a fost eliminată printr-o decizie a Parlamentului European.

Guvernul Republicii Moldova va decide cum va proceda după ce Consiliul Europei va aproba modificările operate de către Parlamentul European, a comunicat șefa serviciului de presă al Ministerul Economiei și Infrastructurii, solicitată de IPN.

Povestea a început la sfîrșitul anului trecut, scrie adevărul.ro, cînd Lituania a cerut UE să renunțe la ora de vară. Motivul? Schimbarea de două ori pe an a ceasurilor i-ar pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmînd ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.

Source: ipn.md

Keywords:

ora de vară , parlament , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.