03 june 2018, 11:45 Moldovan reality views 22574
Ministerul Sănătății și Protecției Sociale va finanţa mai multe proiecte pentru susţinerea vîrstnicilor
03 june 2018, 11:45 Moldovan reality views 22574

Ministerul Sănătății și Protecției Sociale va finanţa mai multe proiecte pentru susţinerea vîrstnicilor

Organizaţiile nonguvernamentale care implementează proiecte şi iniţiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrînirii active pot aplica pentru Programul de Granturi mici în domeniul îmbătrînirii active, finanţat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), comunică MOLDPRES.

Potrivit MSMPS, concursul "Programul de Granturi mici în domeniul îmbătrînirii active, ediția 2018" este dedicat susţinerii şi promovării îmbătrînirii active în Republica Moldova. Pentru finanțarea proiectelor participante la concurs din bugetul de stat va fi alocată suma de 100 mii lei. Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 7 luni.

La concurs vor putea participa organizaţiile necomerciale în care persoanele vîrstnice constituie 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii vîrstnicilor şi integrarea lor în viaţa publică, socială și culturală.

Sunt încurajate să depună proiecte şi organizaţiile, care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitelor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20%, din valoarea totală a proiectului.

Conform sursei citate, în cadrul "Programului Granturi mici pentru anul 2018" vor fi susţinute proiectele care implică prestarea serviciilor pentru vîrstnici, care oferă oportunităţi economice pentru ei şi proiecte ce prevăd promovarea participării vîrstnicilor în procesul de luare a deciziilor.

Tipul activităţilor care pot fi prevăzute în cadrul proiectelor sunt următoarele: campanii, cursuri, concursuri, tîrguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminare, traininguri, mese rotunde, expoziții, dezbateri, consultări, congrese, conferinţe, schimburi de experienţă bilaterale şi multilaterale, participări la evenimente internaţionale, întîlniri oficiale, crearea de site-uri şi de reţele de comunicare, realizarea unor emisiuni radio şi televizate, activități de re-integrare socială, cluburi, activități sportive, activități culturale-artistice şi de cercetare.

Toate proiectele care vor îndeplini criteriile de solicitare a finanţării, vor fi evaluate de către Comisia de examinare a proiectelor din cadrul Programului de Granturi mici, iar în urma obţinerii unui aviz pozitiv din partea Comisiei, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va încheia un contract de finanţare cu aplicantul.

Doritorii de a participa la concurs îşi pot depune dosarul pînă la data de 07 mai la Cancelaria Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1890 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.