05 july 2018, 10:00 Moldovan reality views 10946
Gherman Gref în Moldova: Eu nu cred într-o economie închisă
05 july 2018, 10:00 Moldovan reality views 10946

Gherman Gref în Moldova: Eu nu cred într-o economie închisă

Anghelina Taran

Unul dintre cei mai scumpi manageri din Rusia și, potrivit revistei Forbes, unul dintre cei mai neobișnuiți businessmeni ruși ne-a oferit un prilej pentru meditație.

Președintele și președintele Consiliului de administrație al „Sberbank"-ului din Rusia („Сбербанк России"), ex-ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului al Federației Ruse Gherman Gref a vizitat Moldova la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru a ține prelegerea publică „Tendințele tehnologice și factorii dezvoltării avansate (Tехнологические тренды и факторы опережающего развития)". Ascultătorii (economiști, antreprenori, politologi, personalități publice și reprezentanți ai autorităților locale) i-au putut pune întrebări lui Gref. Au folosit această șansă și jurnaliștii portalului NOI.md.

Notă:

În anii 1990-1993, Gherman Gref studia la Universitatea din Leningrad sub egida consilierului științific Anatoli Sobceak. În 2011 a susținut teza de doctorat la Academia Rusă de Economie Națională și Administrație Publică de pe lîngă președintele Federației Ruse, cu tema „Dezvoltarea și perspectivele reformelor instituționale structurale în economia rusă".

În anii 1990 a muncit la Sankt Petersburg. Între anii 1998 și 2000 a fost prim-viceministru al proprietății de stat din FR. Între anii 2000 și 2007 – ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului din FR. A promovat intrarea Rusiei în OMC. Din octombrie 2007, stă în fruntea celei mai mari bănci din Rusia, Europa Centrală și cea de Est – „Сбербанк России", care a devenit cea mai mare companie de capitalizare (la acest indicator „Sberbank" este de odată și jumătate ori mai mare decît „Gazprom"-ul). Această instituție bancară nu este doar un participant activ al pieței bancare din Rusia, ea se manifestă activ și în sectorul IT (38 de mii dintre angajații ei activează în domeniul IT).

Gherman Gref este expert al Centrului de Cercetări Strategice, care recent a prezentat Strategia de dezvoltare a Rusiei în anii 2018-2024, este conducătorul subgrupului „Administrare publică" în Consiliul Economic de pe lîngă Președintele FR.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

economie , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.