19 june 2018, 16:30 Moldovan reality views 10274
Consiliul Federației i-a avertizat pe moldoveni asupra consecințelor
19 june 2018, 16:30 Moldovan reality views 10274

Consiliul Federației i-a avertizat pe moldoveni asupra consecințelor

Consiliul Federației Ruse examinează consecințele juridice, legale și politice ale deciziei Curții Constituționale a Republicii Moldova de a recunoaște drept depășită Legea din 1989 cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti.

Acest verdict privează limba rusă de statutul de limbă de comunicare interetnică.

Acest lucru a fost menționat astăzi, la ședința Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației de către președintele acesteia, Konstantin Kosaciov.

„Posibil că vom propune Consiliului Federației să reacționeze cumva la această situație. Decizia este evident deranjantă. Deocamdată ea nu are efect direct, iar legea însăși rămîne în vigoare îână cînd vor fi luate decizii suplimentare de către parlamentul republicii", a spus Kosaciov.

Source: politnavigator.net

Keywords:

avertizare , limba

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.