17 july 2018, 12:06 Moldovan reality views 9459
Cîte partide ar accede în parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri
17 july 2018, 12:06 Moldovan reality views 9459

Cîte partide ar accede în parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare vor fi organizate alegeri parlamentare, patru partide politice ar accede în Parlament.

Cel puțin asta arată ultimul sondaj publicat astăzi de către Institutul Internațional Republican (IRI).Pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. Pe locul este se poziționează PAS cu 15 la sută%, iar locul trei este împărțit de Partidul Democraților și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, ambele cîte 8%.

Aceeași companie sociologică, în martie 2018, în urma unei cercetări sociologice anunța că doar trei partide intrau în Legislativ. Pe primul loc era clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 36 la sută. Pe locul doi se poziționa PAS cu 20%, iar pe trei PD cu 8%. Atunci Platforma Demnitate și Adevăr acumula doar 4%.

De asemenea, potrivit unui alt sondaj IRI, realizat în noiembrie 2017, Platforma DA acumula tot 4%. Atunci, pe primul loc era clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 34 la sută. Pe locul este se poziționează PAS cu 23%, iar pe trei PD cu 9%.

Datele au fost colectate în perioada 21 mai -18 iunie 2018, în Moldova, cu excepția teritoriului transnistrean, prin intermediul interviurilor față în față cu respondenții.

Marja de eroare a sondajului este de +/- 2.5%.

Source: unimedia.info

Keywords:

partide , parlament , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.